ТІЛЬКИ ВГОРУ!

8 серпня – Міжнародний день альпінізму

Саме 8 серпня 1786 року лікар Мішель - Габріель Паккард тагірський провідник Жак Бальма першими досягли вищої точки Альп— Монблану. Нині це свято не тільки відважних підкорювачів гір, а й промислових альпіністів. З кожним роком у світі стає все більше висотних будівель, і такі фахівці можуть помити вікна і фасади, пофарбувати та відремонтувати їх, вчасно прибрати сніг і бурульки, змонтувати кондиціонер і виконати інші операції на спорудах, де застосування будівельних лісів неможливе.

В цей день вихователі розповіли дітям про сміливих підкорювачів гірських вершин, про те, що вони— одна злагоджена команда, у якій кожен завжди готовий прийти на допомогу товаришу. Діти «мандрували» рідним містом і подивилися, як альпіністи можуть сприяти підтриманню в ньому чистоти і порядку, поміркували, як вони можуть допомогти людям і тваринам у скрутних ситуаціях.

Під час бесіди – розмірковування «Моя країна – Україна» вихователі разом з дітьми вибрали зручний транспортний засіб (його іграшкову модель можна пересувати по карті України) та мандрували просторами Батьківщини, показали розмаїття її ландшафтів, красу природи, цікаві куточки, з’ясували, де в нашій країні є гори, яку площу вони займають, дошкільнята уявили себе гірськими туристами і мандрували горами України; порівняли їх, визначили особливості кожного гірського масиву.

«Чи можуть гори бути небезпечними?». Вихователі поговоріили з дітьми про небезпеки, пов’язані з горами, і те, як можна їх уникнути.

А потім дітлахи показали, як вони тренуються і готуються стати в майбутньому альпіністами.

Кiлькiсть переглядiв: 28