НУМО ЧАЮВАТИ!

15 грудня відзначався Міжнародний день чаю

Ідея відзначати «День чаю» літала в повітрі багато років, але лише після обговорення на всесвітніх громадських форумах (англ. World Social Forum) в індійському Мумбаї і бразильському Порту-Алегрі (в особі Центру Освіти та Спілкування (англ. Centre for Education and Communication)), в 2004 і 2005 році відповідно, дата 15 грудня стала називатися «Міжнародний день чаю».

Метою проведення «Міжнародного дня чаю» було заявлено привернення уваги сус-пільства і політиків до проблем продажу чаю, положенню працівників чайних вироб-ництв, складнощам, що виникають в невеликих виробників в боротьбі з великими ко.пораціями, а також популяризація цього напою у світі. Мабуть, тому, що цілі свята несуть значну соціальну і економічну складову, дата пала на 15 грудня, що прозоро вказує, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем, які потрібно вирішу-вати зараз, щоб це не призвело до подій, аналогічних тим, що відбулися 16 грудня 1773. Також 15 грудня була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії».

Найбільш широко святкування «Міжнародного дня чаю» проходить в Індії і Шрі-Ланці, однак і такі країни, як Бангладеш, Непал, В’єтнам, Індонезія, Кенія, Малайзія, Уганда і Танзанія, будучи провідними світовими сільгоспвиробниками чаю, не залишаються байдужими до цього свята.

Ну що ж, друзі, час пити чай!

Наші малюки не забарились і відзначили цей день святковим чаюванням.

Кiлькiсть переглядiв: 81